JK Magazine

עדי שילון-מתכון לרוגעלך
עדי שילון-מתכון לרוגעלך

המתכון של עדי שילון לרוגעלך רכים ואווריריים, שמתמוססים בכל ביס

מצרכים:

לבצק:

  • 450  גרם קמח לחם/פיצה/חלה
  • 7  גרם שמרים יבשים
  •  90 גרם סוכר
  • 200  גרם שמנת חמוצה
  •  2 ביצים גודל L
  • 90  גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית הל
  • חצי כפית מלח

למילוי:

  •  55 גרם אבקת קקאו
  •  10 גרם קינמון
  • אפשרות לתוספת הל לפי טעם
  •  100 גרם סוכר
  •  75 גרם חמאה מומסת

להברשה:

  • ביצה טרופה

לסירופ:

  • 85  מ"ל מים
  •  85 גרם סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים שמרים וקמח, מוסיפים את שאר חומרי הבצק חוץ מהחמאה, לשים. מוסיפים חמאה ולשים עד שהבצק רך ואלסטי. מתפיחים במקרר שעתיים לפחות (רצוי לילה)
  2. מערבבים את כל המצרכים עם חמאה מומסת.
  3. מרדדים את הבצק למלבן דק , מורחים את המילוי באופן אחיד ומשאירים שוליים נקיים. מקפלים את הבצק לחצי ומהדקים. מרדדים שוב עד שרואים את המילוי דרך הבצק. חותכים למלבנים ואז למשולשים בגודל הרצוי, מותחים כל משולש ומגלגלים מהחלק הרחב לצר.
  4. מתפיחים שעה, מורחים בביצה ואופים בתבנית בקוטר 32 ס״מ ב-170 מעלות כ-30 דקות.
  5. מרתיחים מים וסוכר, ומורחים את הרוגעלך ברגע שיוצאים מהתנור

You can never have too many beautiful things

Welcome!

על מנת להוסיף פריט למועדפים עליכם להיות לקוחות רשומים