JK Magazine

עדי שילון-מתכון לפוקאצ'ה
עדי שילון-מתכון לפוקאצ'ה

מתכון לפוקצ'ה גדולה בקוטר 32 ס"מ:

 

מצרכים:

  •  500 גרם קמח (עם אחוז חלבון גבוה מ-12)
  • 4  גרם שמרים יבשים
  •  40 גרם דבש / מייפל / סוכר
  •  50 גרם שמן זית
  • 15  גרם מלח
  • 400  גרם מים
  • כ-100 גרם שמן זית (לשימון)
  • עגבניה בשלה
  • פתיתי מלח

 

אופן ההכנה:

  1. לילה לפני או 12-16 שעות לפני האפייה: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים (קמח, שמרים, דבש/מייפל/סוכר, שמן זית, מלח ומים) עד שמתקבל בצק דביק אך לא נוזלי. מכסים ומשאירים את הקערה על השיש ל-12-16 שעות. אם חם במטבח, מכניסים את הקערה למקרר ומוציאים אותה שעה וחצי לפני השלב הבא, עד שהבצק מבעבע היטב.
  2. משמנים היטב את הידיים ואת התבנית בקוטר 32 ס"מ.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית, מקפלים אותו כמו מעטפה, מסובבים 90 מעלות ומקפלים שוב.
  4. הופכים את הבצק כך שהתפרים כלפי מטה, משמנים אותו מלמעלה ומניחים לו לנוח חצי שעה ללא כיסוי.
  5. שוב משמנים את הידיים, מקפלים את הבצק כמו מעטפה, מסובבים 90 מעלות, מקפלים שוב והופכים אותו.
  6. משמנים את הבצק ומניחים לו לנוח חצי שעה נוספת.
  7. מרפדים תבנית בקוטר 32 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים היטב. מעבירים את הבצק לתבנית ומבצעים קיפול נוסף כמו שעשינו קודם.
  8. מניחים לבצק לנוח כ-10 דקות, ואז מותחים אותו בעדינות עד שהוא ממלא את התבנית.
  9. משמנים את הבצק מלמעלה ומניחים לו לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי.
  10. סוחטים עגבניה בשלה מעל הבצק ומפזרים פתיתי מלח ושמן זית. בידיים משומנות יוצרים גומות בבצק בעדינות.
  11. מחממים תנור ל-220 מעלות (טורבו). מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהפוקצ'ה שזופה היטב. מחלצים את הפוקצ'ה מהתבנית בזהירות. אם התחתית אינה שזופה, מחזירים לתנור ללא התבנית עד שהיא משחימה.
  12. מצננים מעט, חותכים ומגישים.

You can never have too many beautiful things

Welcome!

על מנת להוסיף פריט למועדפים עליכם להיות לקוחות רשומים