שבלולי בצק רכים ונפלאים, בלי מיקסר ובלי דחיית סיפוקים.
מצרכים:
120 גרם חלב חמים (לא רותח, נעים למגע)
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר לבן
עוד 220 גרם חלב חמים (אותו סיפור)
70 גרם דבש/מייפל
70 גרם שמן זית
2 ביצים L
15 גרם מלח
650-700 גרם קמח חלה/לחם/שאחוז החלבון בו גבוה מ-12
ועוד כ-150 גרם שמן זית למריחה
אופן ההכנה:
בקערה גדולה, מערבבים 120 גרם חלב חמים עם שמרים וסוכר. מניחים לתערובת לנוח במשך 15 דקות.
מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר, תוך ערבוב: מתחילים עם 650 גרם קמח ומוסיפים עוד אם הבצק נוזלי מדי. המטרה היא להגיע לבצק דביק אך יציב. מערבבים, לא לשים. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים לשעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בידיים מקומחות, מוציאים את הבצק ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח קלות. מרדדים את הבצק למלבן, מורחים בשמן זית, מקפלים לחצי ומרדדים שוב. הבצק יהיה גמיש בשלב זה. מורחים שוב בשמן זית, מקפלים שליש, ועליו עוד שליש, כמו מעטפה. מרדדים שוב למלבן. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
חותכים את הבצק לרצועות, מגלגלים כל רצועה, חותכים לשניים, ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט כדי שהלחמניות יהיו באותו גובה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה נוספת במקום חמים.
מחממים תנור ל-180 מעלות (טורבו). מורחים את הלחמניות במעט שמן זית ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהלחמניות שזופות והריח ממלא את הבית.
מוציאים מהתנור, מורחים שוב מעט שמן זית, מצננים מעט ומגישים. אם רוצים, ניתן לעטוף קבוצות של 2-3 לחמניות בניילון נצמד ולהקפיא להמשך השבוע.
Welcome!
שמחים לראות אותך פה!
הרשמה
היי, נעים להכיר! עוד כמה רגעים וסיימנו
שמנו לב שהמועדון שלך כבר לא בתוקף.
כדי ליהנות מההטבות, ניתן לחדש אותו בהוספה לסל.