אבל אם תשאלו אותנו, אין כמו ערב רומנטי בבית עם האהוב.ה
לכבוד ט''ו באב עדי שילון הכניסה אותנו למטבח וגילתה לנו את הסוד שלה למתכון שכולו
תשוקה, שיהפוך את הערב שלכם לבלתי נשכח.
מצרכים:
לקראמבל-
150 גרם קמח
150 גרם סוכר חום
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כפית צבע מאכל אדום איכותי
לפחזניות-
200 מ״ל מים
200 מ״ל חלב
180 גר חמאה
200 גר קמח
10 גר סוכר
8 גר מלח
300 גרם ביצים (6 ביצים L)
למילוי-
300 גרם שמנת מתוקה קרה מאוד
150 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל איכותית
וגם ריבת פטל או תות
הכנה:
קראמבל-
במעבד מזון טוחנות את כל רכיבי הקראמבל לקבלת כדור בצק. מניחות על נייר אפייה, מכסות עם נייר אפייה נוסף ומרדדות דק לעובי 2 מ"מ. מעבירות לתבנית ומקפיאות כשעה.
פחזניות -
בקלחת מרתיחות יחד את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח. כאשר הנוזלים רותחים מוסיפות את הקמח ומערבבות. מנמיכות את האש וממשיכות לערבב 2-3 דקות עד לייבוש הבצק. מעבירות לקערת מיקסר ומצננות למצב פושר, מתחת ל-60 מעלות. מערבבות את הבצק בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית, מוסיפות בהדרגה את הביצים, אחת בכל פעם עד שהביצה נטמעת לגמרי בבצק, מערבבות עוד כדקה כשכל הביצים כבר בפנים לקבלת בצק מבריק ורך.
מחממות תנור ל-190 מעלות, חום עליון תחתון.
מעבירות לשק זילוף עם צנטר רחב, מזלפות לפחזניות בקוטר 4 ס"מ במרווחים של 4 ס"מ אחת מהשנייה ומשולי התבנית. קורצות עיגולים בקוטר זהה מבצק הקראמבל הקפוא ומניחות עיגול מעל כל פחזנייה. אופות בחום של 190 מעלות כ-15 דקות, מורידות ל-175 מעלות ואופות רבע שעה נוספת או לפי צורך, עד שהפחזניות מוזהבות באופן אחיד. לא פותחות את התנור ב20 דקות ראשונות של האפייה. מוציאות ומצננות על רשת.
קרם-
מקציפות את השמנת עם הסוכר והווניל לקבלת קצפת עמידה אך רכה. מעבירות לשק זילוף.
מסירות כשליש מחלקה העליון של כל פחזנייה בחיתוך עדין לקבלת מכסה, שומרות בצד. ממלאות כל פחזניה בכפית שטוחה של ריבה ומעל מזלפות כמות נדיבה של קצפת. מכסות עם החלק העליון ששמרנו ומגישות.
Welcome!
שמחים לראות אותך פה!
הרשמה
היי, נעים להכיר! עוד כמה רגעים וסיימנו
שמנו לב שהמועדון שלך כבר לא בתוקף.
כדי ליהנות מההטבות, ניתן לחדש אותו בהוספה לסל.